Barnets första klocka

På frågan när man ska köpa barnets första klocka kan svaret vara så enkelt som när de frågar efter en klocka. När de vill börja läar sig vad klockan är så kan det vara ett bra tillfälle att köpa en till barnet i fråga.

Köp gärna en med visare och siffror så det går att lära sig vad halv 6 är också så vidare. Du hittar en hel del att välja på hos klockor.se och som passar som fösta klockan. Du kanske som förälder minns när du fick din första klocka och den glädje att börja använda sig av denna. Kanske speciellt på skolan bland de andra som också kanske redan fått klocka. Att jämföra vilken klocka man fått och förundras över hur många olika klockor det finns. Efter ett år eller så kan man köpa en klocka i födelsedagspresent med lite mer avancerade funktioner då barnet lärt sig hur klockan fungerar.

Att lära sig klockan är inte svårare än att lära sig något annat. Börja förklara för barnet med hel och halvtimme. Och visa hur visarna ska stå för att visa vissa klockslag. Du kan börja med 12, sedan gå vidare till 3, 6 och 9. När barnet lärt sig heltimmar och halvtimmar så kan man så smått börja med kvartar. Visa med visarna när klocka är kvart över 12 och så vidare. Ha inte allt för bråttom utan låt det få sjunka in hos barnet och svara så pedagogiskt du kan om de fråga någon. Tids nog så kommer de att ha lärt sig hur klockan fungerar.