Barnskor – bra att tänka på

Barnskor och allt runtomkring dem är något alla föräldrar kommer att bli väl bekant med genom åren. Och här tipsar vi om både det ena och det andra vad gäller detta.

Det första man alltid måste hålla reda på är vilken storlek som är rätt. Barns fötter växer hela tiden, men hur mycket under en given period kan variera en hel del. Att ha en fotmätare hemma är mer eller mindre ett måste om man vill slippa lämna tillbaka nyköpta skor med jämna mellanrum.

När man köper skor ska man inte välja några som barnet kan växa in i som de blir äldre. Men att det finns lite extra utrymme är alltid bäst. Skon bör vara mellan 1-2 cm större än foten beroende på vilken typ av sko man köper. Något som en vintersko bör ju till exempel vara lite större då man nog vill att barnet har på sig extra tjocka sockar.

Även om barn kan snabbt växa ur ett par skor betyder inte att man helt kan hoppa över skovården. Att se till att hålla skorna i ett bra skick är alltid att rekommendera. Skor som sneakers brukar ofta se det värsta när det kommer till smuts och butiken Skolyx har några praktiska produkter som kan hjälpa att fixa detta.

Vill man att ett par skor ska få bästa möjliga chansen att räcka lite längre kan man köpa ett par separata sulor som man stoppar in i skon i början. Som de sedan växer kan man ta bort sulan och ge mer plats för fötterna. Men om sulorna inte hjälper är det troligtvis för att skon fortfarande är för bred. Kan man då hitta en smalare modell i samma storlek löser man oftast detta problem. Se bara till att när foten passas in på bredden att inte utrymmet inuti skon blir mindre än 1 cm.