Dags för det årliga födelsedagskalaset

För varje år som går så är det återkommande högtider som ska firas. Börjar det vara dags för det årliga födelsedagskalaset. I veckor, ja kanske månader innan så börjar det pratas om detta kalas. Hur man vill att det ska vara och vilka man ska bjuda. Som förälder så gäller det att vara med på det mesta av de önskemål som kommer angående barnets födelsedag.

De viktiga förberedelserna

Det är viktigt att man är väl förberedd och gör så mycket som man kan innan självaste dagen D. Vissa saker går att beställa på nätet så man har detta hemma i god tid innan festligheterna startar. Inbjudan ska gå iväg till de som ska bjudas på kalas och det ska fixas med presenter. Ju närmare man kommer dagen då festen ska hållas så kanske man som smått börjar pynta och fixa med lokalen där festen ska hållas. Ju mer ni förberett desto enklare blir det hela. Försök att inte stressa upp er om ni glömt något utan gör det bästa av situationen.

Skriv en att göra lista

För att man inte ska glömma något så kan det vara bra att skriva en att göra lista som man kan bocka av allt eftersom saker har löst sig. Ju närmare födelsedagen så ska det förhoppningsvis bli tomt på den listan och ni kan helt och hållet fokusera på den som fyller år och förlita sig på att man gjort allt som man ska innan själva kalaset. Det kan finnas en fördel att ha någon back-up plan om saker och ting inte skulle gå som det var tänkt. Lekar på festen kanske tar kortare tid än beräknat så planera in några extra som ni har i bakfickan att plocka fram.