Kläder till den blivande modern

Att vara gravid kan vara en fantastik tid. Det är också en tid för förändringar och det kan vara nästintill omöjligt att behålla sin klädstorlek genom hela graviditeten.

mom-clothes-pregnant_314326451

Det tar några veckor innan magen börjar växa men till slut märker man att det inte går att knäppa jeansen. Till slut kanske man inte ens får upp sina favoritbyxor ovanför knäna. Det är dags att hitta ett par sköna mammabyxor. De kan fortfarande vara tajta men midjan och över magen har man en stretchig mudd som håller byxorna uppe. Eftersom man bara ska använda byxorna i några månader, behöver man inte köpa sprillans nya. För många är mammabyxor för stora redan några veckor efter förlossningen. Kolla på Tradera och se efter ett par begagnade istället.

När man kommer närmare förlossningsdatumet och efteråt, börjar man producera mjölk och under amningsperioden gäller det att snabb åtkomst till bysten när barnet är hungrig. Amningsbh ser också till att man inte läker igenom och fläckar tröjan. Många väljer att amma i några månader medan andra ammar tills barnet är 2-3 år. Så det är en bra investering att köpa.

Tröjor kan vara lite enklare att hitta eftersom man bara behöver klättra upp i storlek. Vill man att de ska sitta tajt och snyggt över babykulan kan man söka efter gravidkläder som är sydd på ett annat sätt än tröjor som kan passa överviktiga och större personer.

Om du har tur kanske någon i din omgivningen varit gravid och har en samling gravidkläder du kan låna eller köpa billigt. Det är trots allt tänkt att vara en tillfällig garderob.