Maskeradtema på barnkalaset

Att klä ut sig är alltid roligt, för både barn och vuxna. Att ordna ett maskeradkalas för barnen kräver kanske lite extra insatser, men det kan också bli extra roligt för alla kalasglada.

Temat kan man leka med på många sätt och vis. Man kan exempelvis satsa på något väldigt specifikt, som prinsessor, pirater eller liknande. Eller så öppnar man upp det lite mer och säger superhjältar eller Disneyfigurer. Man kan så klart även lämna det helt valfritt och få ett ordentligt spektrum med utstyrslar.

Risken finns ju alltid att två eller fler kommer med samma maskeradidé. Och det är svårt att undvika om man inte vill gå den extrema vägen att välja vad alla gäster ska komma klädd som. Med tanke på att det är barn vi pratar om är detta nog inget man borde försöka sig på.

Ju mer specifikt tema man väljer desto enklare blir det också att dekorera kalaset så allt passar in. Väljer man till exempel ett pirattema kan man ha flaggor med dödskallar, de så kallade jolly rogers på en mängd saker. Och har man ett eller annat mjukdjur i form av en papegoja passar de också perfekt in.

Samma sak med lekarna. Det går ofta hitta lekar som passar bättre in i vissa teman än andra. Tar vi igen pirattemat som exempel kan man ju lätt se hur något som hela havet stormar är tematiskt. Men det går ofta att göra små förändringar på en lek för att få den att passa in bättre. Ibland kan det vara så enkelt som att komma på en liten historia eller liknande att berätta innan för att koppla den till temat.

Har man ett mer öppet tema fungerar det dock ofta bra med mer allmän kalasdekoration. Och vad gäller lekar kan man nog välja lite vad som helst som verkar roligt.