Presenter till nyblivna föräldrar

För de allra flesta är det en självklarhet att gratulera nyblivna föräldrar med olika gåvor. Det brukar i regel vara väldigt speciell gest både för givaren och mottagaren och det ligger ofta mycket kärlek och omsorg bakom valet av gåvor. För mor och farföräldrar kanske gåvorna givits i förväg i form av barnvagn eller en bilbarnstol, annars är även gåvor i form av pengar som grund för ett sparande något som inte är helt ovanligt. Men om som vän eller övrig släkt är kläder något som är väldigt vanligt förekommande. Här kommer lite förslag och idéer som du kan ta med er när du är på jakt efter en present till de nyblivna föräldrarna.

För det första så är det inte en dålig idé att inleda med att fråga om det finns något som saknas eller som föräldrarna haft i åtanke att köpa, kanske är det inte alltid lätt att få ekonomi att räcka till allt som man egentligen vill ha och då kan en gåva som inte är en så stor överraskning ändå vara något uppskattat. Eftersom att kläder är så vanligt köp i dessa situationer så kan finns en stor risk att alla köper kläder som passar för bebisens första månader, men som alla vet så växer bebisar fort. Så var inte rädd att köpa kläder i lite större storlekar istället, exempelvis 4-6 månader, det enda minuset är att du kanske inte kan få se bebisen i kläderna på en gång.

Slutligen vill vi slå ett slag för hållbara alternativ. Det är inte ovanligt att förstagångsföräldrarna har en tanke om att kanske ha möjlighet till fler barn i framtiden, då är det inte en dum idé att välja en present som kommer att hålla för flera barn. Kanske en riktigt kvalitativ ullfilt skulle kunna vara ett alternativ, det är något som antingen kan gå i arv eller hålla även under småbarnsåren att ha i barnvagnen. Oavsett vad du ger, så är omtanken och engagemanget alltid det viktigaste.