Princesskalas

Prinsar och prinsessor har alltid lockat flickor och pojkar till lek och att drömma sig bort i fantasins värld full med rikedomar, glittriga juveler vackra hästar med långa manar, mantlar, kronor och spiror.

Möjligheterna till utkläding är stora med olika peruker, stora juveler, prinsessklänningar och nätta små glasskor liknande askungens ur Disneys populära film. De pojkar eller flickor som inte vill klä sig som prinsessa kan istället vara kung eller prins med krona och mantel eller varför inte riddare med svärd och rustning. De blir lite liknande dagens poliser fast istället ska de rädda och skydda kungariket mot onda krafter som troll och drakar. Så det finns faktiskt en roll för alla intressen.

Det är en bra idé att pyssla lite med sitt födelsedagsbarn innan kalaset. Man kan göra inbjudningskort tillsammans och gärna vackra placeringskort, välja dekorationer och fika. Kanske lite pyssel även på själva kalaset i form av att barnen får göra sin egen krona, halsband eller armband. Det finns många vackra dekorationer att köpa via nätet för att komplettera och pryda sitt hem med om du inte har tid att hinna pyssla allt för mycket eller faktiskt inte är så kreativ. Vi är alla olika och det är ok även här, låt barnet vara med och välja dekorationer och planera.