Rätt kläder till barnen i sommar

Sommaren är en årstid då barnen allt som oftast är ute och leker och då gäller det givetvis också att anpassa klädseln till barnen efter detta. När det kommer till sommarkläder för barn är det viktigt att de är funktionella, det vill säga både är slitstarka så klarar all lek och stök och samtidigt är svala och andas så inte barnen svettas allt för mycket och blir allt för varma. Sedan är det också viktigt att kläderna skyddar mot solens strålar på ett bra sätt.

flicka slappar på stranden

När det kommer till kläder för små barn, mellan 0 och 5 år, är ett bra tips att köpa kläder i ljusa färger som inte blir så varma när man vistas i solen eftersom det kan vara bra att kläderna får sitta kvar på kroppen eftersom små barns hud är extra känslig för solens strålar. Ett bra tips vad gäller kläder för badstranden kan vara att införskaffa en så kallad UV-dräkt, som är speciellt utformad för att skydda just mot sol. En UV-dräkt fungerar dessutom även alldeles utmärkt att bada i och är heller inte så varm att ha på sig. Till de allra minsta kan det vara bra att även ha någon form av solhatt eller liknande.

Vad gäller kläder till de lite större barnen finns det mycket som fungerar. Ett bra tips är att låta de själva vara med och bestämma vad de vill ha. Något som alltid funkar bra på sommaren är fräcka t-shirts av alla möjliga slag och till det ett par snygga shorts. Även på fötterna är det viktigt att ha någonting bra på sig. Då barn ofta är aktiva är det viktigt med skor som är bra att springa i, klättra i och dylikt. Ett bra tips kan vara att köpa ett gympaskor eller motsvarande i en sportaffär.