Rätt prylar till barnrummet

Ett inrett barnrum ska inte bara vara fint att titta på, det behöver också vara praktiskt. Speciellt när barnet är litet är fortfarande ett spädbarn.

Skötbordet

Om du inte har plats för ett skötbord i badrummet eller på toaletten är barnrummet den näst bästa platsen. Blöjbyten går fort, bara ett litet lyft från sängen till skötbordet och några minuter senare, färdigt. Många väljer hellre barnrummet eftersom ett riktigt skötbord tar mycket plats och badrummet brukar inte vara det största rummet i huset. Du behöver inte rinnande vatten utan kan använda våtservetter eller vatten i sprayflaska för rengöring.

Färger

Ett barnrum ska vara fyllt av färger. Små barn har dålig syn och kan inte se skillnad på färger lika bra som senare i livet. De kan dock uppfatta starka kontraster och starka färger. Om du inte vill måla alla väggar i regnbågens färger kan du köpa eller trycka personliga tavlor som du hänger upp i rummet. Barnet får något att fokusera på som hen faktiskt kan se även som spädbarn.

Staplad förvaring

Som ny mamma har förlossningen satt sina spår, det kanske är svårt att sitta eller gå långa sträckor utan krämpor. Och barnet har fullt med leksaker och kläder som ska sorteras och stoppas undan någon gång i veckan. Istället för djupa byråer och garderober kan du låta hyllor klättra längs väggarna. Du behöver inte böja dig ned lika mycket, sakerna är utom räckhåll för barn och husdjur samt att du får bättre överblick över innehållet.