Utomhusaktiviteter med barnen

Utomhusaktivitet med familjen

Något som kan vara trevligt är att hitta på utomhusaktiviteter med barnen. Det är viktigt att vi håller i gång och rör på oss och det är lätt att vi hamnar bakom en skärm när vi kommit hem från arbete och skola. Viss vi kan lära oss mycket av surfande, spel och andra saker på surfplattan men att vara ute i friska luften slår det mesta.

Det behöver ju inte utesluta det andra utan så snart ni ätit middag så försök att hitta någon rolig aktivitet där alla i familjen kan vara med. Se till att klä er efter det väder som är ute. Passande plagg går att hitta online om man vuxit ur eller något plagg har gjort sitt.

Det behöver inte alls vara någon lång stund som ni är ute och leker eller vad ni nu hittar på. En timme kan räcka gott och väl. Huvudsaken är att det blir regelbundet. Det kanske inte behövs gå ut varje dag efter middagen. Ett par kvällar i veckan kan det vara skönt att få vara utomhus och hitta på något bus.

Under helgen så kanske det går att göra någon längre aktivitet som tar lite tid och som ger bra med motion. Cykel passar utmärkt innan snön faller. Även under den sena hösten så kan man ge sig väg på upptäcktsfärd. Packa med något gott i en ryggsäck som ni kan mumsa på vid passande ställe och efter ett tags cyklande.